Trenutno pregledavate Požeška kuća na međunarodnoj konferenciji “Baština u funkciji turizma”

Požeška kuća na međunarodnoj konferenciji “Baština u funkciji turizma”

  • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja

Grad Pleternica bio je domaćin 3. međunarodne konferenciju pod nazivom “Baština u funkciji turizma” u sklopu projekta “Svijet graševine” koja se održala 11. svibnja u Interpretacijskom centru Terra Panonica u Pleternici.

Stručni predavači pružili su uvid u sve aspekte nove generacije turista i njihove potrebe te je napravljena korelacija s interpretacijom baštine na inovativne načine kako bi se turistima pružio originalan i kvalitetan sadržaj.

U sklopu konferencije svoju turističku ponudu predstavili su Grad Pleternica, Grad Požega kroz Centar za posjetitelje Požeška kuća i Turističku zajednicu Grada Požege te Park prirode Papuk.

Centar za posjetitelje u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Požege sudionicima konferencije ukratko je predstavio sve ono što Požega može ponuditi turistima, a sudionici će u okviru konferencije gostovati i u Požegi gdje će im se izravno predstaviti Centar za posjetitelje i njegova poveznica s Gradskim muzejem Požega, a osim toga, imat će priliku proći kroz staru jezgru grada putem mobilne aplikacije Blago Požege.

Izvor fotografija: pszupanija.hr