Trenutno pregledavate Ministar Erlić posjetio Požešku kuću

Ministar Erlić posjetio Požešku kuću

  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja

U petak, 7. srpnja ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić je zajedno s državnim tajnikom Domagojem Mikulićem i suradnicima posjetio Požešku kuću, gdje su ga dočekali gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić i županica Požeško-slavonske županije Antonija JozićPožeška kuća je interpretacijski centar koji je završen u sklopu projekta Požeške bolte sufinanciranog sredstvima Europske unije, a čiji je drugi dio dogradnje i rekonstrukcije zgrade Gradskog muzeja Požega u završnoj fazi. Također su najavljena buduća financiranja iz ITU mehanizma.

Podsjetimo, Grad Požega je uvršten u 22 grada koji su uključeni u ITU mehanizam, a kroz koji će se za Grad Požegu kao središte urbanog područja i jedinice lokalne samouprave u svom sastavu, dobiti priliku riješiti izuzetno važne projekte koji bi se teško riješili iz nekog drugog izvora.

Gradonačelnik Željko Glavić predstavio je projekt revitalizacije povijesne gradske jezgre grada Požege koji će obuhvaćati rekonstrukciju središnjeg Trga Svetog Trojstva, izgradnju podzemne garaže, otvorenog i zatvorenog dijela gradske tržnice s popratnim sadržajima, kao i prometnicu koja će spajati Sokolovu ulicu i Ulicu Matice hrvatske, čime će se riješiti jedno od važnijih prometnih čvorišta u gradu. Riječ je o najvažnijem strateškom i razvojnom projektu za Grad Požegu u narednom desetljeću, koji bi bez financiranja iz ITU mehanizma bilo teško realizirati.

Ministar Šime Erlić izrazio je zadovoljstvo transformacijom Grada Požege i Požeško-slavonske županije, koja se dogodila uz pomoć programa koji su realizirani kroz pozive Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, ali i ostalih pristupnih fondova, koji omogućuju poboljšanje kvalitete života u svim jedinicama lokalne samouprave naše županije. U ime cijelog tima Ministarstva je istaknuo zadovoljstvo da se zajedničkim radom kroz prethodnu, ali i ovu godinu, razvio nikada veći broj programa za područja s razvojnim potencijalima, što podrazumijeva jednostavniji i sigurniji priljev sredstava.

Izvor: Grad Požega