Trenutno pregledavate Održana muzejska noć u Požeškoj kući

Održana muzejska noć u Požeškoj kući

  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja

U petak, 26. siječnja, u Centru za posjetitelje Požeška kuća održana je muzejska noć. Posjetitelji su, od 17 sati, imali priliku sudjelovati u radionici, stručnom vodstvu u obilasku Centra te na kraju u vrlo zanimljivom i edukativnom kvizu.

U Centru za posjetitelje Požeška kuća Gradski muzej Požega održao je ovogodišnju Noć muzeja. Program je započeo radionicom „Moj muzej“ na kojoj su učenici od 1. do 5. razreda osnovne škole izrađivali 3D zgradu Gradskog muzeja Požega.
Slijedilo je praćenje otvorenja izložbe iz Muzeja grada Pakraca pod nazivom „Obitelj Janković u Slavoniji, od prvog do posljednje” u čijoj realizaciji je sudjelovao i Gradski muzej Požega.
Prije stručnog vodstva kroz Požešku kuću uslijedilo je obraćanje v.d. ravnateljice Muzeja Lidije Španiček koja je najavila skorašnje otvorenje obnovljenog Gradskog muzeja.
Dr.sc. Borislav Miličević, zamjenik gradonačelnika zahvalio se djelatnicima Muzeja koji već tri godine rade u privremenom prostoru, u teškim uvjetima brinući se o vrijednoj građi i pripremajući je za novi Muzej.
Noć muzeja završila je zanimljivim kvizom „Fotografsko putovanje s Julijom Kempfom“ koji je upriličen u povodu 160. obljetnice njegovog rođenja.