Trenutno pregledavate U Požeškoj kući održano ŽSV učitelja i nastavnika povijesti

U Požeškoj kući održano ŽSV učitelja i nastavnika povijesti

  • Vrijeme čitanja:4 min. čitanja

U Centru za posjetitelje Požeška kuća, u utorak, 20. veljače, održano je Županijsko stručno vijeće učitelja i nastavnika povijesti Požeško-slavonske županije.

U tjednu školskih praznika održano je Županijsko stručno vijeće učitelja i nastavnika povijesti PSŽ u Centru za posjetitelje Požeška kuća. Voditeljica Županijskog stručnog vijeća, dr.sc. Mihaela Markovac, uvodno je pozdravila sve prisutne učitelje i nastavnike povijesti te ih je upoznala sa temom i sadržajem sastanka. Dnevni red činile su dvije točke, odnosno održana su predavanja u dva dijela.

U prvom dijelu izlaganja svi učitelji i nastavnici prošli su kroz interaktivni postav Centra za posjetitelje Požeška kuća gdje ih je voditelj M. Peharda upoznao sa konceptom rada Centra, razmijenjena su iskustva između različitih učeničkih grupa koje su posjetile Centar te je zaključeno da su interpretacijski centri u ovom opsegu sadržaja i interaktivne multimedije vrlo funkcionalni po pitanju učenja zavičajne povijesti, ali i različitih povijesnih razdoblja kroz lokalne teme.

Drugi dio izlaganja odnosio se na znamenite Požežane, a ovu široku temu pripremili su profesori Gimnazije Požega Nataša Puljašić i Dragan Siluković. Spomenuti su brojni Požežani koji su značajan trag ostavili i na nacionalnoj i na međunarodnoj razini, a samo neki od njih su Boris Hanžeković, Miroslav Kraljević (župan), Zdenka Marković, Ante Schwarz, Dragutin Lerman i brojni drugi. Predavači su se u svom izlaganju usredotočili na manje poznate činjenice o znamenitim Požežanima, a koje su bitno utjecale na razvoj znanosti i kulture u širem smislu.

Na kraju susreta dr.sc. Mihaela Markovac, voditeljica Županijskog stručnog vijeća, zahvalila se predavačima i učiteljima i nastavnicima povijesti koji su s velikim zanimanjem pratili navedene teme.