Trenutno pregledavate Grgurevo: Dan otvorenih vrata Požeške kuće

Grgurevo: Dan otvorenih vrata Požeške kuće

  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja

U sklopu obilježavanja Dana grada Požege, u Centru za posjetitelje Požeška kuća održat će se Dan otvorenih vrata u utorak, 12. ožujka, u radnom vremenu Centra (10:00 – 16:00).

Po uzoru na prošlogodišnji Dan otvorenih vrata Centra, ove godine će se također na Grgurevo održati navedena manifestacija za sve zainteresirane građane, ali i goste grada Požege. S obzirom na to da se radi o obilježavanju Dana grada kroz bitku na Sokolovcu, posjetiteljima će se pružiti jedinstveni uvid u povijesna zbivanja toga doba, ali će se također i kroz mini izložbu prezentirati način ratovanja s kraja 17. stoljeća, odnosno u 18. stoljeću.

Kroz muzejske predmete u vođenom obliku predstavit će se tehnološka opremljenost vojnika toga doba – hladno, ali i vatreno oružje, kako bi se pobliže objasnio način ratovanja toga doba. Osim u utorak, 12. ožujka, građani te posjetitelji grada u cijelom tjednu imat će priliku posjetiti ovu mini izložbu i saznati nešto više o povijesti toga razdoblja, a obilazak mini izložbe je besplatan.

Osim u utorak, vrata Centra za posjetitelje bit će otvorena i u nedjelju, 10. ožujka, te u ponedjeljak, 11. ožujka, oba dana od 12:00 do 16:00. U navedena tri dana u obilježavanju Dana grada obilazak Centra je besplatan za sve zainteresirane, dok će od utorka, na Dan otvorenih vrata, biti postavljeni ranije spomenuti muzejski predmeti.