You are currently viewing Muzejska noć u Požeškoj kući 27. siječnja!

Muzejska noć u Požeškoj kući 27. siječnja!

  • Reading time:2 mins read

U petak, 27. siječnja, Muzejska noć održat će se u Centru za posjetitelje Požega house

“Noć muzeja” u Hrvatskoj prvo je počelo organizirati Hrvatsko muzejsko društvo 2005. godine. U požeškom muzeju “Noć muzeja” počela se obilježavati od 2008. godine, kada se uz brojne posjetitelje proslavio i rođendan osnivača našeg Muzeja Julija Kempfa (25. siječnja 1864. godine).
 
Ideju za organiziranje različitih muzejskih programa, kako bi se popularizirala tema muzeja i potaknula posjećenost muzeja u pomalo tmurno, zimsko doba godine, kada su se muzeji slabije posjećivali, dale su dvije kolegice iz Muzeja za umjetnosti i obrt mr.sc. Dubravka Osrečki Jakelić i mr.sc. Vesna Bulatović.
Inače na ovu temu „Noć u muzeju“ snimljen je i američki film nastao prema slikovnici hrvatskog ilustratora, crtača stripova i filmskog redatelja Milana Trenca, danas predavača na ALU u Zagrebu. Film je u siječnju 2007. godine bio najgledaniji film u američkim kinima, a neki dan je prikazan i na hrvatskoj televiziji.
 
Muzejsku noć naš Muzej ove će godine simbolično obilježiti u svom novom odjelu Požeškoj kući.
Posjetitelji će moći besplatno posjetiti Požešku kuću od 18 sati do 22 sata te razgledati zanimljive sadržaje novog prostora, a kratkim filmom moći će se upoznati s poviješću Muzeja i budućim muzejskim postavom.
 
Posjetitelji će moći kupiti i nove suvenire koji su se projektom „Požeške bolte“ osmislili i izradili kako bi promovirali Požegu, njezinu povijest i kulturu.
 
Pridružite se i vi ove 2023. godine Muzejskoj noći i budite naš dragi posjetitelj.
Muzejska noć u idućoj 2024. godini bit će prigoda za početak obilježavanja stote obljetnice osnutka Gradskog muzeja Požega, a ova 2023. je u znaku stote obljetnice rođenja našeg Požežanina Matka Peića.
Požeška muzejska noć