You are currently viewing Održano predavanje Ivice Samarđića na temu zaštite prirode u Požeškoj kotlini i slavonskom gorju

Održano predavanje Ivice Samarđića na temu zaštite prirode u Požeškoj kotlini i slavonskom gorju

  • Reading time:2 mins read
Obilježavanje ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja kojem je tema “Muzeji, održivost, dobrobit” počeli smo sinoćnjim predavanjem dr. sc. Ivice Samarđića, ravnatelja Javne ustanove za zaštićena područja Požeško-slavonske županije pod nazivom “Zaštita prirode u Požeškoj kotlini i slavonskom gorju” u podrumskom prostoru Požeške kuće.
 
Na početku predavanja sve nazočne među kojima je bio i zamjenik gradonačelnika dr. sc. Borislav Miličević pozdravila je v.d. ravnateljice Lidija Španiček koja je predstavila predavača, inače muzejskog suradnika po pitanju prirodne baštine o kojoj se Muzej brine.
 
Dr. sc. Samarđić, jedan od najpoznatijih poznavatelja prirodne baštine Požeške kotline i slavonskog gorja, podsjetio je da je ona slabo istraživana u prijašnjim vremenima, ali da je u zadnje vrijeme počelo intenzivnije istraživanje. To je rezultiralo brojnim fenomenalnim nalazima koje ovaj naš kraj s obzirom na površinu stavlja po indeksu raznolikosti na prvo mjesto. Najvažnije je, kako je zaključio predavač, da mi postanemo svjesni te neprocjenjive vrijednosti i da je znamo na najbolji način iskoristiti.
 
Nakon predavanja posjetitelji su mogli kušati majsko vino iz projekta Muzej u loncu za koje nam je donaciju dala vinarija Kaptol te vinske kolačiće.
 
Fotogalerija je dostupna na link..