Recepti
Prehrana nije samo pripremljeno i pojedeno jelo, ono je filozofija i navika, običaj i ponašanje, naprosto najživlja slika onih prije nas, čija su jela ovisila o socijalnom momentu, tradiciji, utjecajima doseljenika, modi i povijesnim trenutcima.
Projekt Muzej u loncu pokrenut je sa željom Etnološkog odjela Gradskog muzeja Požega da poticanjem otkrivanja zaboravljenih jela, sakupljanjem starih recepata, rekonstrukcijom i dokumentacijom njihove pripreme, ispitivanjem kazivača i istraživanjem izvora i literature doprinesemo rasvjetljavanju spoznaja o tradicijskoj prehrani Požege i Požeštine krajem 19. i početkom 20. stoljeća, te gastronomsko-gurmanskom profiliranju ovoga dijela Hrvatske.
Više recepata Muzeja u loncu pronađi na poveznici.
Recept: Vinogradarski ćevap
Recept: Trganci sa sirom
Recept: Sulkovački šterc
Recept: Štrudli od bundeve
- Uto - Sub | 10:00 - 13:00
- info@gmp.hr
- Trg Svetog Trojstva 1, 34 000 Požega